حمل بار زمینی
حمل و نقل زمینی عمل حمل و نقل کالا از محلی به محل دیگر (محل بارگیری و تخلیه) توسط وسایل نقلیه موتوری از طریق شبکه جادهای است. حمل بار زمینی بهصورت تجاری توسط شرکتهای لجستیکی یا انواع شرکت حمل و نقل بینالمللی زمینی انجام میشود؛ بنابراین، حمل و نقل درون شرکتی سازماندهیشده توسط خود شرکتها، بهعنوان مثال بین مکانهای تجاری مختلف در چارچوب فرایندهای تولید داخلی، بهعنوان حمل و نقل کالای تجاری طبقهبندی نمیشود.
شرکت دیبا، یکی از باسابقهترین و حرفهایترین شرکت فعال در این زمینه است که در ایران فعالیت میکند. با خواندن ادامه این مطلب، اطلاعات بیشتری درمورد حمل زمینی توسط این شرکت و سایر شرکتهای کارگو در ایران و جهان، به دست خواهید آورد.
درخواست استعلام قیمت از دیبا
ثبت درخواستارسال محمولات شما به تمام نقاط دنیا
مبدأ/ مقصدآشنایی با اصطلاحات حمل و نقل بین المللی
اینکوترمزفرمهای الزامی مراحل صادرات و واردات
فرم های الزامیعرضه خدمات حمل و نقل دریایی، صادرات و واردات کالا
شرکت حمل و نقل بین المللی هوایی و زمینی دیبا هوا دریا، با ارائه خدمات حمل و نقل زمینی، صادرات و واردات کالا به تمام نقاط جهان را به طور تخصصی و با رعایت نکات ایمنی، خدمات حمل و نقل زمینی را ارائه میدهد. این شرکت با هدف ارائه خدمات قابل اعتماد به تاجران در سراسر جهان تأسیس شده است.
ارسال بار به تمام نقاط دنیا در کمترین زمان
با استفاده از خدمات شرکت حمل و نقل دریایی، زمینی و هوایی دیبا هوا دریا، ارسال کالا به تمام نقاط جهان، از جمله حمل زمینی، دریایی و هوایی، با اطمینان و در کوتاهترین زمان ممکن انجام میشود. هزینههای ارسال بار در این شرکت اقتصادی و مقرون به صرفه است و خدمات حمل و بستهبندی آنها، با رعایت استانداردهای جهانی، کیفیت بالایی دارد.
حمل و نقل زمینی چیست؟
حمل و نقل زمینی، روشی از فریت بار است که در آن کالاها توسط انواع کامیون و تریلر بارگیری میشوند و از طریق جادههای داخلی و بینالمللی، از مبدأ به مقصد میرسند. حمل و نقل بینالمللی زمینی، به این معناست که کالا بهوسیله کامیون، از یک کشور به کشور دیگر حمل شود. به لطف شبکه جادهای عالی بین کشورهای آسیایی و اروپایی، این امکان برای جابهجایی بار از ایران به بیشتر کشورهای موجود در این دو قاره وجود دارد.
هزینههای حمل و نقل بینالمللی زمینی بهجای وزن بار، بر اساس فضا محاسبه میشود. مزیت اصلی این روش در این است که ارزانترین روش حمل و نقل محسوب میشود و در آن امکان ارسال بار تا درب کارخانه وجود دارد. این گزینه همچنین به معنای دریافت خدمات درب منزل برای موقعیتهایی مثل اسبابکشی است. کامیون بار را مستقیماً از خانه فعلی شما تحویل میگیرد و سپس در خانه جدید، به شما تحویل میدهد. این باعث میشود این روش برای اسبابکشی بهمنظور مهاجرت به کشورهای همسایه، ایدهآل باشد.
کامیونها میتوانند بدون توجه به برنامههای عملیاتی که در سایتهایی مانند فرودگاه، راهآهن و بنادر وجود دارد، حمل بار زمینی را بهصورت کارآمد و شبانهروزی، به انجام برسانند.
استفاده از کامیون امکان مسیریابی و ردیابی محموله را بهوسیله سیستمهای ناوبری GPS مدرن و Glonass فراهم میکند. همچنین در صورت تحویل کالا در مسافتهای کوتاه، استفاده از این روش حمل و نقل هزینههای شما را به حداقل میرساند.
انواع حمل و نقل زمینی
عملیات حمل و نقل، نقش مهمی در زنجیره تأمین یک شرکت ایفا میکند. بهینهسازی زنجیره لجستیکی، کلید بهینهسازی هزینههای حمل و نقل است. برای هر شرکت، گزینههای متعددی برای حمل و نقل کالاها وجود دارد. از جمله حمل و نقل زمینی.
هر شرکت حمل و نقل عادی، معمولاً ناوگان بزرگی از کامیونها با توانایی حمل تناژ بار مختلف دارد تا روش تحویل را با نوع کالا، مقدار آن و بودجه شما تطبیق دهد. در این مطلب، میتوانید حمل و نقل زمینی مناسب برای کسب و کار و نیازهای خود را پیدا کنید.
انواع حمل و نقل زمینی براساس مقصد
بسته به مقصد تحویل، نوع حمل بار زمینی ممکن است بین شرکتهای مختلف متفاوت باشد. وسیله نقلیه مورد استفاده برای حمل بار نیز بسته به کالا و محل تحویل، میتواند تفاوت داشته باشد. اگر در مسیر حمل بار، محدودیت ارتفاع وجود داشته باشد، احتمالاً تحویل بار توسط وانت انجام شود.
حمل و نقل بین المللی زمینی
برخی از محمولههای کالا نیاز به ترانزیت بینالمللی دارند. مثل حمل بار از ایران به ترکیه. در این موارد، رعایت مقررات ناظر بر حمل و نقل کالا و رعایت قوانین تجاری کشورهای مبدأ و مقصد مهم است. اگر کالا در حین حمل و نقل، باید از مناطقی عبور کند که وسایل نقلیه جادهای نمیتوانند، استفاده از حمل و نقل ترکیبی ضروری خواهد بود. این بدان معناست که برای جابهجایی محموله، علاوه بر وسیله نقلیه جادهای، از وسایل نقلیه دریایی، هوایی یا هر دو استفاده میشود.
حمل و نقل زمینی در مسیرهای طولانی
گاهی اوقات حمل بار زمینی در کشورهایی با مساحت بزرگ مانند روسیه و کانادا انجام میشود. در این صورت، هر چقدر هم که مسیر طولانی باشد، گیرنده در همان کشور فرستنده قرار دارد. اکثر قریب به اتفاق کامیونهای مورد استفاده در این نوع حمل و نقل زمینی، کامیونهای سنگین هستند. با این حال، بسته به کالایی که حمل میشود، کامیونها ممکن است مجاز به رانندگی در برخی جادهها باشند یا نباشند.
اگر قصد حمل و نقل مواد شیمیایی خطرناک، مواد منفجره یا رادیواکتیو را دارید، باید از شرکت حمل و نقل زمینی خاصی کمک بگیرید که دارای گواهینامه و مجوز برای حمل اینگونه بارها باشد.
حمل و نقل زمینی با مسافت کوتاه
پس از حمل و نقل زمینی در مسافتهای طولانی، به حمل بار زمینی در مسافت کوتاه میرسیم. همانطور که از نام آن پیداست، این نوع حمل و نقل در یک شهر یا نهایتاً یک استان انجام میشود. با توجه به مسافتی که باید در این نوع جابهجایی طی شود، دو نوع وسیله نقلیه مورد استفاده قرار میگیرند. وانتها و کامیونهای سبک (خاور).
این وسایل نقلیه را میتوان برای هر نوع حمل زمینی استفاده کرد، زیرا اندازه آنها باعث میشود بتوانند در جادههای شهری نیز تردد کنند. استفاده از وانتها و کامیونهای سبک، برای پاسخگویی به تقاضای روزافزون برای تحویل کالا بین خانهها، روز به روز رایجتر میشود.
انواع حمل و نقل زمینی براساس محموله
علاوه بر وسیله نقلیه، مهمترین عاملی که در انتخاب روش حمل زمینی مناسب برای فعالیتهای خود باید در نظر بگیرید، نوع باری است که میخواهد حمل شود. نوع، اندازه، وزن و شکل محموله، تعیینکننده نوع حمل و نقل زمینی است که به بهترین وجه با نیازهای شما مطابقت دارد.
حمل بار زمینی براساس اندازه بار
پیش از هر چیز، محموله شما ممکن است بهعنوان کالای بزرگ درنظر گرفته شود که نیاز به حمل و نقل در مسیرهای خاص دارد. یا حداقل برای حمل این نوع بارها، باید از وسیله نقلیهای استفاده کنید که برای حمل کالاهای بزرگ علامتگذاری شده است. این امر بهویژه برای کالاهایی با ابعاد یا وزن بیش از ظرفیت سنتی یک کانتینر، صادق است.
حمل و نقل براساس نوع بار
شیوه حمل و نقل زمینی، به نوع بار نیز بستگی دارد. اگر کالاها مایع، خشک، گازی، بستهبندی شده (از قبل) یا بهصورت فلهای (بدون بستهبندی و غیر قابل شناسایی) باشند، برای حمل زمینی آنها از وسایل نقلیه مختلفی استفاده خواهد شد.
شیوه حمل باری که توسط هر شرکت حمل و نقل بینالمللی زمینی مورد استفاده قرار میگیرد، ممکن است برای کالاهای خطرناک متفاوت باشد. این موضوع بر نوع حمل و نقل زمینی انتخاب شده تأثیر میگذارد و بستگی به مقررات محلی و بینالمللی حمل کالاهای خاص دارد.
در نهایت، برخی شرکتها برای حمل بار در مقادیر کم (که نمیتوانند یک کامیون کامل را پر کنند) پلنهایی دارند که این روش، بهعنوان حمل و نقل LTL یا «کمتر از کامیون» شناخته میشود. این روش هر شرکت حمل و نقل بینالمللی زمینی را قادر میسازد تا هزینههای حمل و نقل خود را با مدیریت محمولههای مختلف که تحویل آنها بهینه شده است، کاهش دهند.
برای هر بار، روش حمل و نقل زمینی مناسب را انتخاب کنید
انتخاب روش مناسب حمل و نقل زمینی، برای کالاهای شما باعث بهینهسازی هزینهها و زمان تحویل بار میشود. اگر میخواهید حمل بار خود را به یک شرکت حمل و نقل زمینی باتجربه بسپارید، میتوانید با پورتال مشتریان شرکت «دیبا هوا دریا» تماس بگیرید.
این شرکت با سالها سابقه در زمینه ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی زمینی، بارهای شما را از ایران به کشورهایی چون چین، روسیه، ترکیه و کشورهای اروپایی (و بالعکس) ارسال میکند و در واردات و صادرات کالا، بازوی قدرتمند شرکت شما خواهد بود.
مزایای حمل و نقل زمینی
مزایای اصلی حمل و نقل بینالمللی زمینی، مربوط به این واقعیت است که هیچ وسیله نقلیه دیگری به زیرساختهای حمل بار توسط کامیون دسترسی ندارد. اگر صحبت از حمل و نقل داخلی باشد، شبکه جادهای تا حد زیادی بزرگترین زیرساخت این نوع حمل بار است. این نهتنها در مورد ایران، بلکه درباره کشورهای اروپایی نیز صدق میکند.
علاوه بر این، حمل و نقل زمینی به مراکز لجستیکی مانند بنادر، فرودگاهها یا ریلهای راهآهن وابسته نیست و به جز کشورهای قاره آمریکا و استرالیا، کمتر مقصدی وجود دارد که از طریق جاده برای شرکتهای ایرانی قابل دسترس نباشد.
حمل بار زمینی، همچنین به کمک سایر روشهای حمل و نقل اعم از دریایی، هوایی یا ریلی میآید. در اکثریت قریب به اتفاق این موارد، آنها برای رساندن کالا از بندر، فرودگاه یا ایستگاه قطار به کارخانه یا انبار (و بالعکس)، نیاز به حمل و نقل زمینی دارند. دامنه بالا و انعطافپذیری حمل و نقل جادهای، امکانات تقریباً نامحدودی را برای انتقال کالا از یک مکان به مکان دیگر ارائه میدهد.
در ادامه، با سایر مزایا و نقاط قوت حمل زمینی، در مقایسه با سایر روشهای جابهجایی کالا اشاره خواهیم کرد.
مقرون به صرفه
حمل و نقل زمینی با توجه به استفاده از زیرساختهای جادهای و وسایل نقلیه تقریباً کمهزینه، روشی مقرونبهصرفه برای حمل و نقل کالا است. مزیت این قیمت پایین، بیشتر برای بارهای کم لحاظ میشود. بهطوریکه برای شرکتهایی با حجم حمل و نقل کم، حمل بار زمینی معمولاً بهترین گزینه است؛ بهویژه روش LTL از این نظر گزینه جذابی محسوب میشود.
انعطاف پذیری
سیستم حمل بار زمینی توسعهیافته، امکان برنامهریزی منعطف مسیرها را با توقفگاههای میانی فراهم میکند. با حمل و نقل زمینی، میتوان یک مسیر را در کوتاهمدت اصلاح و یا گسترش داد. حتی حمل و نقلهای درخواستی در این روش، اغلب میتوانند در زمان دلخواه مشتری انجام شوند، زیرا استفاده از زیرساخت جاده در هر زمان و بدون ثبت درخواست قبلی، امکانپذیر است.
حمل و نقل ترکیبی
از کامیونها میتوان برای حمل و نقل ترکیبی هم استفاده کرد. آنها میتوانند پس از بارگیری، وارد کشتی شده و یا با واگنهای مخصوص، از طریق راهآهن حمل شوند. این امر از بارگیری مجدد بین دو حالت حمل و نقل، جلوگیری میکند.
تحویل، درب کارخانه، انبار یا منزل
این مزیت موجود در انواع شرکت حمل و نقل بینالمللی زمینی، قبلاً مورد اشاره قرار گرفته است، زیرا احتمالاً بزرگترین مزیت حمل زمینی است. حتی اگر یک شرکت در نزدیکی بندرگاه، فرودگاه یا ایستگاه قطار واقع شده باشد، حمل و نقل زمینی اغلب اولین و آخرین مرحله تحویل بار است.
تحویل بار درب کارخانه، در بیشتر موارد فقط با حمل و نقل زمینی امکانپذیر است. در این روش، محموله مستقیماً از محل تولید بارگیری میشود و بدون نیاز به حمل و نقل یا بارگیری مجدد، مستقیماً به مقصد منتقل میشود.
معایب حمل و نقل زمینی
معایب حمل و نقل زمینی بیشتر جنبه عمومی دارد و مستقیماً بر شرکت حمل و نقل زمینی تأثیر نمیگذارد. اصلیترین معایب حمل و نقل زمینی، به اثرات زیستمحیطی و سیاستهای حمل و نقل مرتبط است. شبکه راهها را نمیتوان به طور نامحدود گسترش داد و جادههای منتهی به کلانشهرها، بار ترافیکی بالایی دارند.
هزینههای مربوط به نگهداری و گسترش شبکه راهها نیز قابل توجه است. اگرچه این هزینهها در هر کشور برعهده دولت است، اما حمل و نقل زمینی در بیشتر کشورها، بخشی از هزینههای عملیاتی خود را از طریق سیستم عوارض جادهای تأمین میکند. علاوه بر این، انتشار آلایندهها و آلودگیهای صوتی نیز از سمت کامیونها بسیار بالا است.
در نهایت، ظرفیت حمل و نقل کامیونها محدود است و راندمان حمل و نقل جادهای با عواملی چون ترافیک و تصادف کاهش مییابد. در برخی از کشورها، قوانینی وجود دارد که تا حد زیادی عبور و مرور وسایل نقلیه سنگین را در تعطیلات رسمی یا آخر هفتهها محدود میکند؛ بنابراین این بر انعطافپذیری زمانی تأثیر میگذارد.
چالش های کنونی حمل و نقل زمینی
پس از همهگیری کرونا، تجارت حمل و نقل زمینی مانند سایر بخشهای حمل و نقل، دستخوش آسیبهایی شد. خوشبختانه با عبور از این دوره، تقاضا برای حمل و نقل کالا به این روش افزایش قابلتوجهی داشته است. اگر صادق باشیم، این تقاضا آنقدر زیاد است که نمیتوان به طور کامل آن را برآورده کرد.
یکی دیگر از چالشهای موجود در روش حمل زمینی، این است که ترکیب عوامل زیر برای لجستیک حمل و نقل بینالمللی زمینی مشکلاتی ایجاد میکند:
- با افزایش سهم بازار تجارت الکترونیک در جهان، حجم حمل و نقل به طور پیوستهای در حال افزایش است.
- در عین حال، در حمل و نقل زمینی کمبود پرسنل وجود دارد. نه تنها رانندگان کامیون، بلکه اپراتورهای انبار و سایر پرسنل عملیاتی نیز به قدر کافی نیستند.
عوامل موثر بر مدت زمان حمل زمینی
مدت زمانی که در حمل و نقل زمینی طول میکشد تا بار به مقصد برسد، به مجموعهای از عوامل مختلف بستگی دارد. یکی از این موارد، مقصد نهایی شما برای تحویل بار است. بهعنوان مثال اگر به کشوری نزدیک مثل ارمنستان ترانزیت میکنید، ممکن است حمل و نقل زمینی شما حدود یک روز طول بکشد. در نقطه مقابل، حمل و نقل بینالمللی زمینی به کشورهای دورتر ممکن است تا 2 هفته زمان ببرد. این به دلیل توقفهای اجباری و احتمالی وسیله نقلیه در طول مسیر است و احتمال تأخیر در تحویل بار نیز افزایش مییابد.
مقایسه حمل و نقل زمینی و ریلی
در زمینه حمل و نقل بینالمللی زمینی، حمل زمینی تنها میتواند بخش محدودی از نیازهای این حوزه را برآورده کند. یک استثنای مهم در این زمینه، تجارت بین اروپا و آسیا است که از روش زمینی امکانپذیر بوده و به دو شیوه زمینی و ریلی انجام میشود. با این حال، در تجارت بین اقیانوس اطلس و آرام، حمل و نقل دریایی و هوایی عملاً بیرقیب هستند. بنابراین مهمترین رقیب برای حمل بار جادهای، شکل دیگر حمل و نقل بر روی زمین است: حمل و نقل ریلی.
در مقایسه مستقیم، کامیونها اغلب سریعتر هستند؛ زیرا قطار معمولاً برای توزیع مجدد محمولهها توقف میکند و عملیات بارگیری آن بسیار زمانبر است. اما در مسافتهای طولانی 1000 کیلومتری یا بیشتر، قطارها یک جایگزین اقتصادی برای حمل و نقل جادهای هستند.
به همین دلیل، حمل و نقل زمینی عمدتاً در فواصلی تا ۱۵۰ کیلومتر مقرونبهصرفه محسوب میشوند. با این حال، پایداری زیستمحیطی را نباید فراموش کرد. از این نظر، حمل و نقل ریلی بهترین فرصت را برای به حداقل رساندن ردپای انسان بر محیط زیست فراهم میکند.
سخن پایانی
برای بسیاری از شرکتها، حمل و نقل بینالمللی زمینی جذابترین روش برای جابهجایی کالاهایشان محسوب میشود. در درجه اول، این موضوع به دلیل کارایی و انعطافپذیری این روش حمل و نقل است که آیندهای پایدار برای حمل بار زمینی ایجاد میکند. حمل و نقل زمینی، به طور رایج با کامیونهای سبک و سنگین و گاهی وانتهای باری انجام میشود. استفاده از انواع وسیله نقلیه در این روش، به مسافت، درونشهری یا برونشهری بودن مسیر، داخلی یا بینالمللی بودن آن، حجم محموله، نوع بار و غیره بستگی دارد.
حمل و نقل زمینی، بر اساس طولانی یا کوتاه بودن مسیر، نوع محموله و حجم بار متفاوت است. از جمله مزایای این روش جابهجایی، میتوان به مقرون به صرفه بودن، عدم نیاز به بندرگاه، فرودگاه یا ایستگاه راهآهن، امکان ارسال بار به درب کارخانه، انعطافپذیری و امکان ترکیب با سایر روشهای حمل و نقل (ریلی، هوایی و دریایی) اشاره کرد. معایب آن نیز شامل آسیبهای زیستمحیطی، آلودگی صوتی، هزینههای بالای گسترش شبکه زیرساختهای جادهای و محدودیت در ارسال بار به صورت بین قارهای است.
دیبا هوا دریا، ارائهدهنده خدمات حمل و نقل زمینی
نمایندگی کشتیرانی و خدمات بار هوایی دیبا هوا دریا، علاوه بر روشهای مذکور، کلیه سفارشهای شما در زمینه ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی بار به چین، روسیه، ترکیه و کشورهای اروپایی را میپذیرد. کارشناسان پرتلاش و فعال پورتال مشتریان شرکت دیبا، آماده پاسخگویی به تماسها و ارائه مشاوره به شما هستند. پس در صورت نیاز به هرگونه پشتیبانی و دریافت قیمت، با ما تماس بگیرید.